Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 5-1
Αυτός ήταν ένας Ολυμπιακός, όπως θέλουν να τον βλέπουν οι οπαδοί του. Σύμφωνοι, ο αντίπαλος δεν ήταν ικανός να κοντράρει στα ίσα τους Πειραιώτες, αλλά υποτίθεται ότι αυτό ίσχυε και σε άλλα παιχνίδια, όπου χάθηκαν βαθμοί την φετινή σεζόν. Όμως, οι ερυθρόλευκοι πέταγαν "φωτιές" μέσα στη... βροχή, σταματώντας το κοντέρ στα πέντε. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, έκαναν αυτό που έπρεπε και με το παραπάνω κόντρα στο Λεβαδειακό, επικράτησαν με 5-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γ. Καραϊσκάκης" και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να χτυπήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό.

Οι Ματ Ντάρμπισιρ και Κώστας Μήτρογλου μπορεί να μην ξεκίνησαν μαζί στην επίθεση, αλλά τελικά πέτυχαν τα τέσσερα από τα πέντε τέρματα των Πειραιωτών, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Όλοφ Μέλμπεργκ, κάνοντας... σεφτέ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Προσωρινά είχε μειώσει σε 2-1 ο Λεβαδειακός, αλλά μάλλον τσάντισε ακόμα παραπάνω τον εκπληκτικό Ολυμπιακό αυτό το γκολ, παρά τον φόβισε. Η καρδιά του πρωταθλητή μιλάει τώρα που η μπάλα καίει και όλα τα παιχνίδια είναι οριακά. Ένας Ολυμπιακός απλός και ουσιαστικός, έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και έφτασε τους 46 βαθμούς έπειτα από 20 αγωνιστικές στην φετινή Super League.

Ο αγώνας

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, παρά τις προβλέψεις ότι θα ξεκινήσει στην επίθεση με τους Ντάρμπισιρ και Μήτρογλου, τελικά προτίμησε να παίξει με μοναδικό προωθημένο τον Άγγλο στο πρώτο ημίχρονο. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Πάρντο, στα δυο άκρα οι Γκαλίτσιος και Ραούλ Μπράβο και κεντρικό δίδυμο ξεκίνησαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Οι Λεντέσμα και Μαρέσκα ήταν στο χώρο του κέντρου και στις δυο πτέρυγες οι Ζαϊρί και Λούα Λούα. Μπροστά από τους δυο αμυντικούς χαφ ξεκίνησε ο Τοροσίδης και φορ ο Ντάρμπισιρ, σε μια διάταξη 4-4-3. Αντίθετα, ο Κίκε Ερνάντεθ, έπαιξε με μοναδικό επιθετικό τον Σόλα, έχοντας σύστημα 4-2-3-1.

Σίγουρα, οι άδειες εξέδρες και ο κακός -λόγω βροχής- αγωνιστικός χώρος, δεν αποτελούσε τον καλύτερο σύμμαχο για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα έπρεπε από το ξεκίνημα να δημιουργήσουν παιχνίδι, την ώρα που το συγκρότημα της Βοιωτίας έδωσε μέτρα, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις. Πάντως, οι γηπεδούχοι απείλησαν από τα πρώτα λεπτά την εστία του Βαγιέχο και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό ο Ματ Ντάρμπισιρ συνεργάστηκε με τους Ζαϊρί και Λούα Λούα, έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού απομάκρυνε σε κόρνερ.

Έξι λεπτά μετά, καρδιοχτύπησαν οι Πειραιώτες και... υπαίτιος ήταν ο Γκαλίτσιος. Ο αμυντικός των ερυθρολεύκων έκανε κακό κοντρρίλ, ο Σόλα πήρε την μπάλα στα αριστερά, έκανε το σουτ, όμως ο Λαρισαίος άσος πρόλαβε να καλύψει, συμβάλλοντας στο να μη βρει εστία το σουτ του επιθετικού της Λιβαδειάς. Στο 16', ο Τοροσίδης -υπό πίεση- έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ντάρμπισιρ έπιαας το πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτή καρποφόρησε στο 19', όταν ο Όλοφ Μέλμπεργκ χρίστηκε για πρώτη φορά σκόρερ την φετινή σεζόν. Ο Σουηδός αμυντικός, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά του Ζαϊρί και με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βαγιέχο, ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά ήταν αδύνατον να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Το 1-0 ήταν γεγονός για τον Ολυμπιακό, κάτι που σίγουρα απέβαλε αρκετό από το άγχος των ερυθρόλευκων ποδοσφαιριστών.

Ένα φάουλ του Ταραλίδη στο 20' και αντίστοιχο του Λούα Λούα στο 25' δεν βρήκαν στόχο, ενώ τρία λεπτά μετά ο Τοροσίδης έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, θέλησε να γυρίσει στον Ντάρμπισιρ, αλλά ο Βσγιέχο μπλόκαρε σταθερά την μπάλα, διατηρώντας το σκορ στα ίδια επίπεδα.

Όμως, στο 36ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό, με την αγγλική "κόμπρα" να χτυπάει για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά. Ο Μαρέσκα εκτέλεσε φάουλ, ο Ζαϊρί με το δεξί έφερε την μπάλα στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο Ντάρμπισιρ ανενόχλητος έγραψε το 2-0. Μάλιστα, μετά το γκολ έδειξε το μπλουζάκι που φορούσε κάτω από την φανέλα του, το οποίο ήταν υπέρ του Γιώργου Πριόνα. Ο υπεύθυνος αποκατάστασης των τραυματιών, απομακρύνθηκε από την ομάδα πριν λίγες ημέρες, κάτι που δεν βρήκε... σύμφωνο τον Άγγλο και τους συμπαίκτες του.

Ο επιθετικός των Πειραιωτών, ήταν σπίστευτα δραστήριος σε όλο το πρώτο μέρος, αποτελώντας διαρκή απειλή για την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 41', πήρε κάθετη πάσα από το Λούα Λούα, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά ο Μουλόπουλος έδιωξε με τάκλιν πάνω στη γραμμή το πλασέ του από πλάγια θέση. Σα να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό μετά ο Ταραλίδης έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ με το δεξί και η μπάλα καρφώθηκε στην δεξιά γωνία του Πάρντο, αν και ο Ισπανός πορτιέρο έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποκρούσει.

Πάντως, θα μπορούσε να γίνει στο 45' το 3-1 για τον Ολυμπιακό με τον Ντάρμπισιρ, όταν πήρε πολύ όμορφα την πάσα από το Μαρέσκα, αλλά ο Βαγιέχο ήταν σε πολύ καλή θέση και κατάφερε να αποκρούσει το δεξί πλασέ του Άγγλου φορ των νταμπλούχων Ελλάδας.

Έβγαζαν "φωτιές" οι επιθετικοί

Φαίνεται όμως, ότι αν και Άγγλος, το είχε κρατήσει... μανιάτικο και ήθελε σώνει και καλά να "πληγώσει" και δεύτερη φορά την εστία του Λεβαδειακού. Όπερ και εγένετο... Ο Ντάρμπισιρ έγινε αποδέκτης της μπάλας στο 7ο λεπτό της επανάληψης έπειτα από πάσα του δραστήριου Λούα Λούα και με το δεξί νίκησε τον Βαγιέχο, γράφοντας το 3-1. Το άξιζε ο επιθετικός του Ολυμπιακού, το κυνήγησε το γκολ και το πέτυχε, διότι πολύ απλά έχει ερωτική σχέση με τα δίχτυα, κάτι που το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμούς στη συνέχεια, έχοντας ήδη ένα σκορ που επέτρεπε σχετική διαχείρηση δυνάμεων, όμως προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επιπλέον καταστάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Κάθε φορά όμως, κάτι συνέβαινε στην τελική πάσα και χάλαγε η όποια σκέψη για κάτι καλό, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ότι μπορούσαν να απειλήσουν τον Πάρντο, ο οποίος ήταν θεατής στο δεύτερο μέρος.

Στο 70', ο εξαιρετικός Ντάρμπισιρ έδωσε την θέση του στο Μήτρογλου και στο 76' ο Ζεβλάκοφ μπήκε αντί του Μέλμπεργκ. Ένα λεπτό πριν, παραλίγο να γίνει το 4-1 για τους ερυθρόλευκους, όταν ο Λούα Λούα έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το πλασέ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαγιέχο.

Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να... χορεύουν στη βροχή, δείχνοντας ότι είχαν διάθεση να προσφέρουν και καλό θέαμα, έστω και αν δεν υπήρχε κόσμος στις εξέδρες για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειές τους. Στο 82', ο Μαρέσκα ελίχθηκε πολύ όμορφα στα αριστερά, έδωσε στο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος σούταρε με τη μια με το αριστερό, αλλά ο Βαγιέχο και το δοκάρι δεν επέτρεψαν να γίνει το 4-1.

Αυτό συνέβη ένα λεπτό μετά και σκόρερ ήταν ο "πιστολέρο"... Ο Κώστας Μήτρογλου πήρε την μπάλα στα αριστερά και μέσα στην περιοχή, έκανε υπέροχο γυριστό σουτ και την έστειλε να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του Βαγιέχο, ο οποίος αδυνατούσε να σταματήσει τον... πυροβολισμό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πιάσει ρυθμό, η ψυχολογία ήταν αυτή που έπρεπε, επομένως οι Βοιωτοί ήταν υποχρεωμένοι να... χορέψουν ανάλογα, μη μπορώντας να κάνουν το οτιδήποτε.

Θα περίμενε κανείς να σταματήσει ο Ολυμπιακός στο "καρέ". Κάθε άλλο, διότι οι γηπεδούχοι ήταν σε καταπληκτική κατάσταση και ήθελαν να βγάλουν τα σπασμένα, βρίσκοντας μπόσικο τον αντίπαλο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μήτρογλου αποφάσισε να χτυπήσει και δεύτερη φορά, σα να ήθελε να πει του προπονητή του ότι ίσως θα έπρεπε να τον ξεκινήσει από την αρχή. Ο Μαρέσκα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο "Γερμανός" βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, φτάνοντας τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα και τα 11 σε όλες τις διοργανώσεις. Ο "πονοκέφαλος" του Μπάντοβιτς για το ποιον θα πρέπει να ξεκινάει, φαίνεται να είναι μεγάλος. Ας είναι, κερδισμένος βγαίνει μόνο ο Ολυμπιακός...

To live του αγώνα (από τον Παναγιώτη Δαλαταριώφ)

1' Έναρξη του αγώνα με το Λεβαδειακό στη σέντρα.

6' Πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό με τον Ντάρμπισιρ να κερδίζει το κόρνερ, μετά από ωραίο συνδυασμό της μπάλας από Ζαϊρί, Λούα Λούα και Ντάρμπισιρ. Ο Άγγλος ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, όπου με το δεξί πλασέ ανάγκασε τον Βαγιέχο να στείλει την μπάλα κόρνερ.

12' Το κακό κοντρόλ του Γκαλίτσιου έδωσε την ευκαιρία στο Σόλα να πάρει την μπάλα και να κάνει ένα δεξί, δυνατό σουτ, το οποίο μετά από παρέμβαση του Γκαλίτσιου κατέληξε κόρνερ.

16' Ο Βασίλης Τοροσίδης υπό πίεση έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ντάρμπισιρ πιάνει το πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει κόρνερ.

19΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ Ο Ζαϊρί από έξω δεξιά, αν και γλίστρησε κατά τη διάρκεια που έκανε τη σέντρα, βρίσκει το κεφάλι του Όλοφ Μέλμπεργκ στο ύψος της μικρής περιοχής, ο οποίος με άψογη κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βαγιέχο, κάνοντας το 1-0.

20' Το δυνατό σουτ από την εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πάρντο.

25' Ο Λούα Λούα εκτελεί το φάουλ με δεξί τεχνικό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Βαγιέχο.

28΄Ο Τοροσίδης πέρασε μέσα στην μικρή περιοχή το Μασάδο, κάνει την πάσα για τον Ντάρμπισιρ, η οποία, λίγο πριν καταλήξει στον Άγγλο, μπλοκάρεται από τον Βαγιέχο.

36΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ Η εκτέλεση φάουλ του Μαρέσκα βρίσκει αριστερά πλάγια τον Ζαϊρί. Ο Μαροκινός γυρίζει στον Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος με κοντινό πλασέ πετυχαίνει το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό.

41' Ο Ντάρμπισιρ κάνει ωραία προσποίηση στο Βαγιέχο, μετά από την κάθετη πάσα του Λούα Λούα, αλλά ο Μουλόπουλος σώζει την μπάλα πάνω στη γραμμή, στέλνοντά την κόρνερ.

42' Ο Γιάννης Ταραλίδης με ένα από τα γνωστά δυνατά σουτ, μειώνει για την ομάδα του σε 2-1.

45' Ο Ντάρμπισιρ με το δεξί πόδι στέλνει την μπάλα πάνω στον Βαγιέχο, μετά από ωραία πάσα του Μαρέσκα.

45' Λήξη του ημιχρόνου.

46' Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

52' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ Ο συνδυασμός Λούα Λούα - Τοροσίδη είχε τελικό αποδέκτη τον Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος γύρισε όμορφα και με δεξί πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο του Ολυμπιακού.

53' Κίτρινη κάρτα στο Μαρέσκα.

53' Στη θέση του Ζαϊρί ο Λεονάρντο.

58' Κίτρινη κάρτα στον Λεντέσμα για επικίνδυνη προβολή.

66' Κίτρινη κάρτα στον Μπεγκόνια.

70' Ο Μήτρογλου περνάει στη θέση του Ντάρμπισιρ.

75' Ο Λούα Λούα λίγο πιο πίσω από την μεγάλη περιοχή επιχειρεί ένα καλό πλασέ, το οποίο περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαγιέχο.

76' Ο Ζεβλάκοφ στη θέση του Μέλμπεργκ.

79' Σερζίνιο και Αγκάλι στις θέσεις των Ναπολεόνι και Μπάρκογλου.

82' Μπράβο και Μαρέσκα αλλάζουν πάσες μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, η μπάλα καταλήγει στον Ρ. Μπράβο, του οποίου το σουτ μετά την απόκρουση του Βαγιέχο πέρασε στο δοκάρι και κόρνερ.

83' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ Σέντρα του Μπράβο από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έκανε κοντρόλ στο ύψος της μικρής περιοχής και με αριστερό σουτ κάνει το 4-1.

84' Ο Αμπουμπακαρί πήρε τη θέση του Μπεγκόνια.

90+2 Το σουτ του Μαρέσκα κοντράρει στο Ζισόπουλο, με αποτέλεσμα να καταλήξει κόρνερ.

90+3 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ Ο Μήτρογλου διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα. Ο Έλληνας φορ, ανενόχλητος, μέσα από την μικρή περιοχή πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, από το κόρνερ του Μαρέσκα και κάνει το 5-1.

90+3 Με το γκολ του Μήτρογλου τελειώνει το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Μέλμπεργκ (76' Ζεβλάκοφ), Γκαλίτσιος, Ντάρμπισιρ (70' Μήτρογλου), Ζαϊρί (53' Λεονάρντο), Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Τοροσίδης

Αναπληρωματικοί: Κόβατς, Ντόμι, Όσκαρ, Ντιόγκο, Ζεβλάκοφ, Μήτρογλου, Λεονάρντο.

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Λόπεζ Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Μασάδο, Μπεγκόνια (84' Αμπουμπακαρί) , Σόλα, Γκονζάλες, Ναπολεόνι (79' Σερζίνιο), Μπάρκογλου (79' Αγκάλι), Ταραλίδης, Σιστόν

Αναπληρωματικοί: Καρακώστας, Αμπουμπακαρί, Σερζίνιο, Αγκάλι, Αλεξίου, Χαλούλος, Μπούσι

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Α. (Δωδεκανήσων)

Βοηθοί διαιτητές: Γκάγκας Δ. (Ηλείας), Αλεξέας Η. (Μεσσηνίας)

Τέταρτος διαιτητής: Κωνσταντινέας Π. (Μεσσηνίας)

Κίτρινες κάρτες: (Ολυμπιακός) Μαρέσκα, Λεντέσμα (Λεβαδειακός) Μπεγκόνια

Κόκκινες κάρτες: -