Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ανεβαίνει και συνεχίζει το «κυνηγητό»





Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό, μετά το 5-1 επί του Λεβαδειακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μετά από αρκετό καιρό οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να νικήσουν κάποια ομάδα με ευρύ σκορ και έδειξαν ότι ανεβάσουν ρυθμό στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο «κυνήγι» του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και οι ελπίδες τους για την κατάκτηση του...


φετινού πρωταθλήματος παραμένουν ζωντανές.

Θετικό θεωρείται το στοιχείο ότι ο Ματ Ντάρμπισαϊρ και ο Κώστας Μήτρογλου βρήκαν δις δίχτυα στη χθεσινή αναμέτρηση. Ο Άγγλος είχε σκοράρει στον προηγούμενο αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ ο νεαρός φορ δεν είχε πετύχει κάποιο γκολ από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός πέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία κατά δύο βαθμούς και άπαντες αισιοδοξούν ότι στο τέλος θα αναδειχθούν πρωταθλητές Ελλάδας.

Πριν από το παιχνίδι με την Μπορντό για τους «16» του Champions League, υπάρχουν οι αγώνες με τον Αστέρα στην Τρίπολη και τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Οι Πειραιώτες χρειάζεται να δείχνουν τη δέουσα προσοχή σε κάθε ματς, ώστε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα για 13η φορά τα τελευταία 14 χρόνια. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν καλά, με τους Μαρέσκα, Τοροσίδη και Ζαϊρί να δίνουν τις ασίστ για τα τρία από τα πέντε τέρματα που σημείωσε η ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανεβαίνουν και, όπως δήλωσε ο Λούα Λούα, παίζουν πιο πειθαρχημένα. Προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, να παίξουν πιο οργανωμένα και πιέζουν σε ολόκληρο το γήπεδο, κάτι που είχε να συμβεί καιρό. Μάλιστα, κάποιοι αναρωτιούνται τι θα γίνει στην περίπτωση που αγωνιστούν μαζί ο Ντάρμπισαϊρ και ο Μήτρογλου, αλλά το 4-3-3 που παρατάσσεται η ομάδα δείχνει να της ταιριάζει περισσότερο.

Δεν ανησυχούν για Μέλμπεργκ

Σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός αμυντικός αισθανόταν ενοχλήσεις στο ίδιο γόνατο που είχε χτυπήσει πριν από το παιχνίδι με τον Άρη και δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στους Θεσσαλονικείς και στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ομάδας δεν κάνουν λόγο για κάτι το ανησυχητικό.

Στη διάθεση του Μπάντοβιτς θα επιστρέψει ο Ντάτολο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του για την αποβολή στο ματς με τον Πανιώνιο. Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Στολτίδης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να πάρει και ο Νικοπολίδης, ο οποίος ενδέχεται να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στο ώμο.

«Δύσκολα θα παίξω με Αστέρα»

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ο Ντουντού θα αγωνιστεί κόντρα στον Αστέρα, αφού δεν προπονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την υπόλοιπη ομάδα και μοιάζει δύσκολο να είναι έτοιμος για την Τρίπολη. Εκτός του Βραζιλιάνου μέσου, το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό παρακολούθησαν από τις εξέδρες ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο Τάσος Πάντος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Σήμερα οι Πειραιώτες έχουν ρεπό και θα επιστρέψουν την Τρίτη στις προπονήσεις.

«Δεν γνωρίζω ακόμα πότε θα επιστρέψω. Είναι δύσκολο να παίξω με τον Αστέρα. Το πρόβλημα που έχω είναι χρόνιο. Είναι στο αριστερό πόδι, αλλά μάλλον πίεσα το δεξί για να το προστατέψω και τώρα πονάει περισσότερο. Ίσως να μην είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης», δήλωσε ο Ντουντού.

Να σημειωθεί ότι στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε ο σκάουτερ της Μπορντό, Πιέρ Εσπανιόλ, ο οποίος θέλησε να διαπιστώσει από κοντά τις ικανότητες των «ερυθρόλευκων». Οι Γιρονδίνοι θέλουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τους πρωταθλητές Ελλάδας ενόψει των δύο αγώνων που έχουν στους «16» του Champions League (στις 23 Φεβρουαρίου στο Καραϊσκάκη και 17 Μαρτίου στη Γαλλία).
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου