Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Nα κλείσουν οι πληγές



Επιμέλεια: Νότης Ψιλόπουλος
red planet
Διάθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι να δουλέψει πάνω στο πρόβλημα των συχνών τραυματισμών των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Υπάρχει εμπιστοσύνη για το Ιατρικό τιμ, στόχος να κλείσουν οι πληγές
Nα κλείσουν οι πληγές
To μείζον φετινό πρόβλημα για την ομάδα του Ολυμπιακού, πέρα από λάθους χειρισμούς στην μεταγραφική ενίσχυση ή στις αποφάσεις πρόσληψης προπονητών, είναι αναμφίβολα το θέμα των πολλών και συχνών τραυματισμών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Από το ξεκίνημα της σεζόν, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ταλαιπωρηθεί με το θέμα αυτό και ποτέ δεν έχουν δώσει φέτος επίσημο ματς πλήρεις.

Το πρόβλημα παίρνει μάλιστα μεγαλύτερη βαρύτητα όταν τα προβλήματα τραυματισμών ακουμπάνε βασικά στελέχη της ομάδας.

Δεν είναι μικρό πράγμα, μέσα στη σεζόν να έχουν τραυματιστεί και να έχουν χάσει πολλά παιχνίδια οι Ματ Ντάρμπισιρ, Ιεροκλής Στολτίδης, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Βασίλης Τοροσίδης, Έντζο Μαρέσκα, Ντιόγκο, Ντουντού, Ζαουάντ Ζαϊρί, Λεονάρντο, Κριστιάν Λεντέσμα, Μίχαελ Ζεβλάκοφ, Όλοφ Μέλμπεργκ και Κώστας Μήτρογλου. Και όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι παίκτες. Aς μην ξεχνάμε πως φέτος υπήρξαν ματς που ο Ολυμιακός δυσκολευόταν να βγάλει μια σοβαρή ενδεκάδα από τις συχνές απώλειες ποδοσφαιριστών.

Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε από το ξεκίνημα της χρονιάς με τον Άγγλο Ματ Ντάρμπισιρ με τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Η ΠΑΕ τον εμπιστεύτηκε και τον αγόρασε από την Μπλάκμπερν το περασμένο καλοκαίρι αλλά ακόμη δεν έχει την επένδυση της να έχει αποτελέσματα. Υπολόγιζε στον Άγγλο επιθετικό αλλά ο τραυματασμός του ποδοσφαιριστή άφησε τον Βρετανό σέντερ φορ εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες και στερήθηκε τις υπηρεσίες του παίκτη σε ματς που τον χρειαζόταν.

Πρόβλημα από την προετοιμασία κιόλας με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Διάφοροι μυϊκοί τραυματισμοί σε τακτά διαστήματα μέσα στη σεζόν για τον Αργεντινό, πριν τον χτυπήσει φυσικά η ατυχία με την δυσλειτουργία στα νεφρά. Απών για μεγάλο διάστημα από την αγωνιστική δράση και ο Ντιόγκο με τον Βραζιλιάνο στράικερ να μην έχει καταφέρει να βρει την φόρμα του ενώ η απόδοση του προκαλεί θλίψη και προβληματισμό. Νέο πρόσφατο θύμα αυτής της "ερυθρόλευκης" πληγής με τους συχνούς τραυματισμούς και ο Ντουντού που η σοβαρότητα του χτυπήματος του αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από όσο αρχικά κρίθηκε. Και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει λάθος εκτιμήσεις και άλλες φορές είδαμε παίκτες φέτος να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση νωρίτερα με αποτέλεσμα τα χτυπήματα τους να χειροτερεύουν.

Η ΠΑΕ από την πλευρά της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στηρίζει τον γιατρό της ομάδας Γιάννη Αναγνωστόπουλο αλλά και το επιτελείο του. Παράλληλα υπάρχει και η άψογη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον ορθοπεδικό, χειρούργο και καθηγητή ιατρικής, Λάκη Νικολάου. Παρά το γεγονός αυτό όμως τα προβλήματα τραυματισμών στο Ρέντη συνεχίζονται και η διοίκηση κάνει σκέψεις για νέες λύσεις ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο αυτή η κακοδαιμονία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνέταιρος του Σωκράτη Κόκκαλη, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αναμένεται να ενισχύσει και να βοηθήσει στον τομέα αυτό την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου