Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Για αυτό πλακώθηκαν!


Το πιο σοβαρό περιστατικό τα τελευταία χρόνια έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού. Ο Ντιόγο πλακώθηκε με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, προσθέτοντας ακόμη ένα μελανό σημείο στη φετινή χρονιά για τους Πειραιώτες...


Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του (οικογενειακού;) διπλού της ομάδας. Οι δύο παίκτες ήταν σε αντίπαλες ομάδες και ο Έλληνας μέσος έβαζε πιο δυνατά τα πόδια του σε διεκδικήσεις με τον Βραζιλιάνο.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο τελευταίος πήγε να ζητήσει εξηγήσεις και είπε στον 21 ετών χαφ: «Respect» (Σεβασμός). Ο νεαρός μέσος, όπως έγινε γνωστό, σηκώθηκε και, παρότι είναι πιο κοντός, έβαλε το πρόσωπό του σε εκείνο του Ντιόγο, κάτι ανάλογο με τις κοκορομαχίες που συμβαίνουν ανάμεσα σε αντίπαλους παίκτες. Ο Βραζιλιάνος φέρεται να έριξε μια δυνατή σφαλιάρα (!) στον… συμπαίκτη του και τότε ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να του «απαντήσει».

Πριν παρεκτραπεί τελείως η κατάσταση, υπήρξε η επέμβαση των ψυχραιμότερων, αφού οι φωνές των δύο ποδοσφαιριστών ακούγονταν μέχρι τα αποδυτήρια που βρίσκονταν οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού. Αμέσως ενημερώθηκε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που είχε πει νωρίτερα ότι δεν θα ανεχτεί κρούσματα απειθαρχίας, και εκείνος έστειλε τους δύο παίκτες στη διάθεση της διοίκησης, η οποία σήμερα θα τους καλέσει σε έγγραφη απολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά. Πρόθεση της διοίκησης είναι να τους τιμωρήσει με την αυστηρότερη ποινή, προκειμένου να επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό

Πάντως, οι περισσότεροι λένε ότι ο Ντιόγο μετά το «Respect», έριξε μπουνιά στον Παπαδόπουλο και για αυτό καταλογίζουν ευθύνες στον Βραζιλιάνο, για τον οποίο το κλίμα είναι αρνητικό το τελευταίο διάστημα. Εν τω μεταξύ, εδώ και καιρό φαίνεται να υπάρχει μία «κόντρα» μεταξύ Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, αφού η μία πλευρά αλληλοκατηγορεί την άλλη για διάφορα ζήτημα (π.χ. από την απομάκρυνση του Ζίκο μέχρι τα όσα διαρρέουν στον Τύπο).

Δεν αποκλείεται ο Σωκράτης Κόκκαλης να «ενεργοποιήσει» σύντομα τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ή τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς σε ρόλο γενικού αρχηγού στην ομάδα, ώστε να διατηρούνται οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Από την πλευρά του, ο Μπάντοβιτς βρίσκεται σε κακή κατάσταση, αφού δεν περίμενε τόσο σύντομα να εμφανιστούν τόσα πειθαρχικά παραπτώματα.

Μπάντοβιτς: «Να με σέβεστε»

Σαν να το προαισθανόταν ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος θέλησε να δείξει στους παίκτες ότι δεν θα αφήσει να ξεφεύγουν οι καταστάσεις. «Μίλησα με τον Εντσο και θα είμαι αυστηρός σε κάποια θέματα. Καταλαβαίνω ότι ο καθένας σας έχει προσωπικότητα, αλλά όπως σας σέβομαι εγώ, έτσι θέλω να με σέβεστε κι εσείς. Δεν έχω πρόβλημα να φεύγει κάποιος για τα αποδυτήρια όταν γίνεται αλλαγή, αλλά πρέπει πρώτα να με ρωτάει και να παίρνει άδεια. Αλλωστε, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει εσωτερικός κανονισμός. Θα είμαι αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην αποβολή του Χεσούς Ντάτολο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Και στα αποδυτήρια είχα πει στον Χεσούς να προσέχει, γιατί είχε παρατηρηθεί με κίτρινη. Επρεπε να ήσουν πιο προσεκτικός».

* Μέσα σε όλα έγινε γνωστό ότι οι Μπράβο και Λούα Λούα τιμωρήθηκαν με πρόστιμο, επειδή άργησαν σε παλιότερες προπονήσεις. Οι δύο παίκτες θα κάνουν την Παρασκευή το τραπέζι στους συμπαίκτες τους. Το πρόστιμο αυτό δείχνει ότι πλέον στον Ολυμπιακό δεν θα αφήνουν να περνά τίποτε απαρατήρητο.

* Στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τέθηκαν οι Μήτρογλου, Λούα Λούα και Γκαλίτσιος ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο πρώτος ξεπέρασε τη λοίμωξη στο αναπνευστικό και προπονήθηκε κανονικά. Στον Λούα Λούα το ιατρικό τιμ συνέστησε να είναι λίγο πιο προσεκτικός, αλλά προπονήθηκε κανονικά. Το ίδιο συνέβη και με τον Γκαλίτσιο, ο οποίος πάντως λίγο έλειψε να σταθεί και πάλι άτυχος. Σε μια φάση τον πάτησε ο Ντιόγο και αποχώρησε από την προπόνηση. Εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ, δεν είχε κάτι σοβαρό και επέστρεψε κανονικά στο γήπεδο.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου