Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

«Δουλειά μου να σκοράρω»





Έπειτα από μία μακρά περίοδο που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αμφισβητήθηκε, ο Ματ Ντάρμπισαϊρ επέστρεψε και έχει πετύχει τρία γκολ σε δύο αγώνες με τους Πειραιώτες...


«Είμαι χαρούμενος που παίζω ξανά και σκοράρω», έλεγε ο Άγγλος σε συμπατριώτες του, με τους οποίους επικοινώνησε μετά το προχθεσινό ματς. «Αυτή είναι η δουλειά μου, να σκοράρω. Και τα γκολ μού δίνουν αυτοπεποίθηση», υπογράμμισε ο 24χρονος φορ, ο οποίος γνωρίζει ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος 100%. Παρόλα αυτά, ο Ντάρμπισαϊρ παραμένει αισιόδοξος για την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. «Εμείς πρέπει να τα δώσουμε όλα μέχρι το φινάλε, να κερδίζουμε συνέχεια και η ευκαιρία μπορεί να μας δοθεί», πιστεύει.

«Σκέφτομαι μόνο το πρωτάθλημα»

Αδιάφορο αφήνουν αυτή τη στιγμή τον Βασίλη Τοροσίδη τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες περί ενδιαφέροντος της Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτησή του. Εκείνο που ενδιαφέρει τον διεθνή μπακ-χαφ είναι πώς ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

«Εχω συνηθίσει. Συνέχεια υπάρχουν δημοσιεύματα που με στέλνουν σε άλλη ομάδα. Αυτά τα θέματα τα χειρίζονται άλλοι. Δεν ασχολούμαι. Είναι, πάντως, τιμητικό που το όνομά μου ακούγεται για τόσο μεγάλες ομάδες. Ειλικρινά, αυτό που με ενδιαφέρει, αυτό που έχω μόνο στο μυαλό μου είναι ο Ολυμπιακός και ο τρόπος με τον οποίο θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτό σκέφτομαι», τόνισε ο χρονος άσος.

Ο «Τόρο» εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα σταδιακά θα ανεβάζει ρυθμό και θα γίνει όλο και καλύτερη: «Αυτές οι νίκες βοηθούν στην ψυχολογία. Θέλαμε μια νίκη με πολλά γκολ. Ηταν καλό που κερδίσαμε με μεγάλο σκορ. Κάναμε όντως ένα καλό παιχνίδι και είναι σημαντικό το ότι έπειτα από πολύ καιρό πετύχαμε αρκετά γκολ. Εχουμε δρόμο μπροστά μας να καλύψουμε και τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με τον Λεβαδειακό, σε βοηθούν και ψυχολογικά. Είναι αλήθεια πως υπάρχει πρόοδος στην ομάδα τον τελευταίο καιρό. Γίνεται καλή δουλειά στις προπονήσεις και νομίζω ότι αυτή σε λίγο χρονικό διάστημα θα φανεί καλύτερα στο χορτάρι. Δεν μπορείς να δεις πολλά πράγματα σε δύο-τρεις εβδομάδες, όπως είναι λογικό. Οσο περνά ο καιρός, όμως, θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος».

Στη συνέχεια, ο Τοροσίδης παραδέχθηκε: «Δυστυχώς, η υπόθεση "τίτλος" δεν εξαρτάται από εμάς, μια και πρέπει να χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε».

Οσον αφορά την κλήρωση της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro, υπογράμμισε: «Μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλή κλήρωση. Η Εθνική έχει δείξει στις προηγούμενες προκριματικές φάσεις ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να προκριθεί. Πρώτα, βέβαια, αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε καλή παρουσία στο Μουντιάλ και μετά θα δούμε τα προκριματικά».

Ξεκινά η προετοιμασία για Αστέρα

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη στρέφουν οι παίκτες του Ολυμπιακού την προσοχή τους. Κάθε ματς για τους Πειραιώτες είναι «τελικός», αφού πρέπει να παίρνουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς της νίκης για να διεκδικήσουν με όποιες πιθανότητες έχουν την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για τον αγώνα κόντρα στους Αρκάδες θα ξεκινήσει σήμερα και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα προσπαθήσει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αυτή τη στιγμή η συμμετοχή του Μέλμπεργκ για το εν λόγω ματς είναι αμφίβολη, αν και ο Σουηδός είναι γερή κράση ποδοσφαιριστή. Το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα επανεξετάσει τον πολύπειρο αμυντικό και θα ενημερώσει σχετικά τον προπονητή της ομάδας. Όσον αφορά τον Ντουντού, ενδέχεται να μην αγωνιστεί κόντρα στον Αστέρα, επειδή φοβάται το πρόβλημα στο πέλμα του.

Στη διάθεση του Μπάντοβιτς θα επιστρέψει ο Ντάτολο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του για την αποβολή στο ματς με τον Πανιώνιο. Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Στολτίδης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να πάρει και ο Νικοπολίδης, αφού αισθάνεται καλύτερα με τον ώμο του και θα έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του. Μάλιστα, ο Ντάτολο και ο Στολτίδης θέτουν υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα.
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου