Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Σάββατο το μνημόσυνο


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός θα τιμήσει και με το παραπάνω τους νεκρούς του, με το μνημόσυνο που θα γίνει το Σάββατο (6/2) στις 12 το μεσημέρι στο Ναό.

Πέρασαν 29 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα, όπου 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, όπου βρήκε νικήτρια την ομάδα μας με 6-0. Κανείς, όμως, δεν μπόρεσε να χαρεί τη νίκη, αφού λίγο μετά ακολούθησε η τραγωδία. Οι οπαδοί της Θύρας 7 προσπάθησαν να βγουν έξω για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη αυτή νίκη, προσπάθησαν να πάνε στα αποδυτήρια για να αποθεώσουν τους παίκτες μας, αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ.

Αιτία; Οι κλειστές πόρτες της Θύρας 7, που είχαν ως συνέπεια το θάνατο 21 ανθρώπων που αγαπούσαν το ποδόσφαιρο. Ευθύνες δεν αποδόθηκαν πουθενά, η τραγωδία έκανε την εμφάνισή της στο ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου, η πιο "μαύρη" ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η 8η Φεβρουαρίου του 1981. Από τότε πέρασαν 29 ολόκληρα χρόνια και όπως πάντα, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός θα τιμήσει τους νεκρούς του στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Το μνημόσυνο θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (6/2), μία ημέρα πριν τον αγώνα μας με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, προκειμένου να είναι εκεί όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και τα άλλα του συλλόγου μας. Η συγκίνηση θα είναι έντονη, οι οικογένειες των θυμάτων θα αναγκαστούν να φέρουν ξανά στη μνήμη τους τραγικές εικόνες από το παρελθόν, αλλά να ξέρουν πως ο Θρύλος ποτέ δεν ξεχνά.

Ποτέ δεν ξεχνά τα παιδιά που έδωσαν τη ζωή τους για τον Ολυμπιακό. Το σύνθημα "αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε", θα δονήσει την ατμόσφαιρα του Πειραιά το Σάββατο και ως ελάχιστο φόρο τιμής, καλούμαστε όλοι να δώσουμε το "παρών", έτσι, για να δουν τα 21 παιδιά από τους ουρανούς, πως δεν τα ξεχάσαμε ποτέ.

"ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου