Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

«Ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται τίποτα!»


"Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ"

Ο Σερβοκύπριος προπονητής και παλαίμαχος επιθετικός, Σίνισα Γκόγκιτς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επισήμανε πως ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες να κερδίσει τον τίτλο και πως εάν είναι καλός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα...

...Ο Σερβοκύπριος προπονητής και παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού Σίνισα Γκόγκιτς, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Δέσποινα Μπαρδάκου. Μεταξύ άλλων, είπε:

Τι, κατά τη γνώμη σου, λείπει από το φετινό πρωτάθλημα;

«Πιστεύω ότι λείπει περισσότερη ανθρωπιά. Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα, η ΑΕΚ επίσης. Μακάρι στη συνέχεια να γίνει πιο δυνατό και ανταγωνιστικό. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει όμορφο ποδόσφαιρο που να αρέσει στον κόσμο, αν εξαιρέσουμε κάποιες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, που είναι λίγο καλύτερες από πέρυσι και βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία».

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι, βάσει και της βαθμολογίας, καλύτερος από τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσους τραυματισμούς είχε σχεδόν όλο το χρόνο. Έγινε και δεύτερη αλλαγή προπονητών. Οι παίκτες που ήταν τραυματίες έλειψαν πολύ καιρό. Είναι -όπως καταλαβαίνετε- πολύ δύσκολο, με αυτά τα προβλήματα να βρεις τη φόρμουλα που χρειάζεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μέχρι το Δεκέμβριο -και το παιχνίδι με τον ΄Αρη-, είχε μια πετυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, ήταν όμως ουσιαστικός, γιατί είχε εκπληκτική πορεία και στο Τσάμπιονς Λιγκ -που ήταν και ο στόχος- και βρισκόταν στην πρώτη θέση. Μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα έπεσε ψυχολογικά και δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, γιατί οι πράσινοι -εκτός από την Καβάλα- δεν έχασαν από μικρότερες ομάδες, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά έχασε από την ΑΕΚ, που κανείς δεν το περίμενε και αυτό έκανε τη διαφορά στη συνέχεια. Ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν».

Είσαι αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, τώρα που η βαθμολογική διαφορά έχει μειωθεί στους τρεις βαθμούς;

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ελπίδες, μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτή τη στιγμή, μαθηματικά, υπάρχουν οι πιθανότητες. Αυτό που πρέπει να κοιτάζει ο Ολυμπιακός είναι να μη χάσει παιχνίδια από εδώ και πέρα, και να κερδίσει το μεταξύ τους ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να διατηρήσει αυτή τη βαθμολογική διαφορά, αν όχι να την εξαφανίσει, μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι».

Πιστεύεις ότι είναι ο Μπάντοβιτς κατάλληλος προπονητής για τον Ολυμπιακό;

«Τι να πω. Δεν έχω δει φέτος πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού, γι΄αυτό δεν μπορώ να τον κρίνω. Από ό,τι διαβάζω στις εφημερίδες είναι θετικά τα στοιχεία που έχει δείξει, κάνει και καλή δουλειά, υπάρχει πειθαρχία, δείχνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι έχει στόχο και τακτική μέσα στο παιχνίδι. Λογικά, πιστεύω, ότι χρειάζεται χρόνο».

Τι παίκτες πιστεύεις ότι λείπουν αυτή τη στιγμή από τον Ολυμπιακό;

«Το καλοκαίρι, ο πρόεδρος προσπάθησε να πάρει κάποιους παίκτες. Δεν του βγήκαν. Δεν είναι εύκολο για το επίπεδο του Ολυμπιακού να φέρεις παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές δύσκολα έρχονται ακόμα στην Ελλάδα, γιατί τη βλέπουν σαν τελευταία επιλογή. Ψάχνουν να βρουν καλύτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό. Έτσι, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φέρει παίκτες που χρειαζόταν. Βλέπεις παίκτες όπως ο Τζόλε, έφυγε το καλοκαίρι. Το ίδιο και ο Κοβάσεβιτς. Όλοι γνωρίζουν στον Ολυμπιακό ότι λείπει τουλάχιστον ένα αριστερό χαφ. Δεν μπορούμε να πούμε, παρόλα αυτά, ότι δεν έχει κάνει μετεγγραφές παγκόσμιας κλάσης. Έχει έρθει ο Μέλμπεργκ, που βλέπουμε πόσο βοηθάει την ομάδα και πόσο καλά παίζει στην άμυνα. Έχει έρθει και ο Μαρέσκα. Παίκτες με πολύ καλό όνομα και ξεχωριστή καριέρα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει πολύ καλούς παίκτες, δεν τα κατάφερε, και η ομάδα έμεινε έτσι όπως είναι».

Πιστεύεις ότι ο Καστίγιο χρειάζεται αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό;

«Αν έχει παραμείνει ο Καστίγιο που ξέραμε, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Σαν αριστερό χαφ, βέβαια, στη θέση του υπάρχει ο Ντάτολο, ο οποίος είναι πολύ καλός παίκτης, από τα πρώτα στοιχεία που έχω δει. Με αυτούς τους παίκτες που έχει, θα πάει μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός. Μακάρι να είναι φορμαρισμένοι και να πάνε έτσι μέχρι το τέλος, κερδίζοντας και τον Παναθηναϊκό».

Ποια η γνώμη σου για τους παίκτες που αγωνίζονται αυτή την εποχή στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Υπάρχουν καλοί παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο βλέπουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι και πιο δύσκολο. Όταν έπαιζα εγώ στον Ολυμπιακό, ήμασταν περισσότεροι Έλληνες - γιατί εγώ αισθάνομαι Έλληνας. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ξένος εδώ. Είχαμε πάρα πολύ καλό κλίμα τότε, γιατί ήμασταν σαν οικογένεια. Η διαφορά τώρα είναι ότι οι ομάδες έχουν περισσότερους ξένους. Βλέπουμε ότι σε κάθε παιχνίδι οι ομάδες ξεκινούν με έναν ή δύο Έλληνες και αυτό δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί είναι δύσκολο να καταλάβουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές τις απαιτήσεις του κόσμου από την ομάδα. Χρειάζονται πολύ χρόνο να προσαρμοστούν».

Ποιος από τους προπονητές -που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια που είσαι στην Ελλάδα-, πιστεύεις ότι πρόσφερε τα περισσότερα στην ομάδα του Πειραιά;

«Βάσει αποτελεσμάτων, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Πιστεύω ότι αυτός έκανε την αρχή για την πετυχημένη πορεία του Ολυμπιακού. Ήρθε το 1996, έφερε αρκετούς τότε νέους Έλληνες παίκτες και έκανε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Μετά από δέκα χρόνια που περίμενε ο Ολυμπιακός πρωτάθλημα πήραμε μαζί του νταμπλ, παίξαμε τουλάχιστον για δύο χρόνια πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, φτάσαμε και στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, δείχνουν ποιος είναι ο καλύτερος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος τον ψήφισε σαν τον καλύτερο προπονητή».

Τι περιμένεις από το παιχνίδι με τη Μπορντό;

«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει σε αυτά τα δύο παιχνίδια ό,τι καλύτερο μπορεί. Οι παίκτες ξέρουν να παίζουν τέτοια παιχνίδια, τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ανεξάρτητα από δύο παιχνίδια που έχει χάσει τελευταία η Μπορντό, είναι μία από τις πιο πλήρεις ομάδες στην Ευρώπη. Σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό και σε ποιο πόστο;

«Όπως γνωρίζετε έχω πάρει ένα δρόμο, ένα δύσκολο δρόμο. Θέλω να γίνω προπονητής και προσπαθώ με σωστή δουλειά -αν μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία και με σκεφτούν- να είμαι πανέτοιμος να καθίσω στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σίγουρα παίκτες και προπονητές, που έχουν περάσει από την ομάδα, έχουν στο μυαλό τους πάντα τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ένα νέο παιδί, ένα δικό του παιδί. Τον Μπάντοβιτς. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Έχει δείξει μέχρι τώρα σοβαρή δουλειά και του εύχομαι να πετύχει σαν προπονητής, γιατί έχει την ευκαιρία που ο καθένας θέλει να έχει. Κατά τη γνώμη μου μπορεί να πετύχει, γιατί δεν πιστεύω ότι οι ξένοι προπονητές -διότι δούλεψα και σαν παίκτης και σαν βοηθός προπονητή- έχουν μαγικό ραβδί. Δεν κάνουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς. Πρέπει σαν προπονητής να έχεις και άστρο και λίγο τύχη, για να μπορείς να πετύχεις. Να έχεις σωστό τάιμινγκ να είσαι στην ομάδα που έχει άστρο, για να πάει καλά. Αυτά ισχύουν στο ποδόσφαιρο».

http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου