Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Τα ταλέντα του γαλλικού πρωταθλήματος στο «ερυθρόλευκο» μπλοκάκι

Ο Μουραμπέ
Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Τρίπολη με τον Αστέρα έχοντας το μυαλό του αποκλειστικά στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, ωστόσο, το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας δεν σταματά να βλέπει ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως να απασχολήσουν το καλοκαίρι. Πολλά «λαβράκια» έχουν εντοπιστεί στη Γαλλία, με τον Φανσόν να βρίσκεται συνέχεια στο μυαλό του Δημήτρη Μπαρμπαλιά.

Αν και δεν αποκτήθηκε κάποιος παίκτης που είχε περάσει από τα «τεστ» του Δημήτρη Μπαρμπαλιά, εν τούτοις οι εισηγήσεις του πραγματοποιούν πολύ καλές χρονιές με τις ομάδες τους, γεγονός που «μαρτυρά» ότι ο σκάουτερ του Ολυμπιακού στη Γαλλία μπορεί να διακρίνει μελλοντικά ταλέντα. Ήδη, ο Ν’Ζοσί αγωνίζεται βασικός στη Μπλάκμπερν ενώ ο Σακό κάνει αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις στη Σεν Ετιέν. Αμφότεροι είχαν προταθεί, αλλά η διοίκηση προτίμησε άλλες λύσεις. Ο γνωστός σκάουτερ όμως, βρίσκεται και πάλι στη Γαλλία για να παρακολουθήσει εκτενέστερα την Μπορντό (αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» στο Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά δεν χάνει την ευκαιρία να σημειώνει στο μπλοκάκι του ενδιαφέροντα ονόματα παικτών που μπορούν να ενισχύσουν τον Ολυμπιακό.

Ένας από αυτούς είναι ο Ζαν Αλέν Φανσόν. Αγωνίζεται στο Στρασβούργο, στη θέση του αριστερού μπακ και είχε απασχολήσει και πέρυσι τον Μπαρμπαλιά. Οι εμφανίσεις του άλλωστε, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον της Λιλ, το οποίο όμως, δεν μετουσιώθηκε σε μεταγραφή την ύστατη στιγμή. Είναι μόλις 21 ετών και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γαλλίας, εξ ου και η «θερμή» εισήγηση του Έλληνα σκάουτερ προς το πρόσωπο του.

Δύο παίκτες από τη Σεντ Ετιέν βρίσκονται στα υπ’ όψιν του Μπαρμπαλιά. Ο λόγος για τους Ουίλιαμ Βενκέρ και Καρίμ ελ Μουραμπέ. Ο μεν πρώτος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές. Φέτος έχει 17 συμμετοχές με τα «καναρίνια» και έχει σκοράρει μία φορά. Ο δε Μουραμπέ είναι Μαροκινός διεθνής (με την Ανδρών) στόπερ, ηλικίας 23 χρονών. Τον χαρακτηρίζει το δυναμικό παιχνίδι του και έχει προστεθεί στην «ερυθρόλευκη» λίστα.

Επίσης, τρεις παίκτες που έχουν ξεχωρίσει από το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας της Γαλλίας είναι οι Πιέ, Ατίκ και Γκαμπέ. Ο 21 ετών Ζερεμί Πιέ αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα της Μετς και έχει πετύχει τέσσερα γκολ μέχρι στιγμής. Παρά την εκτελεστική του ικανότητα, διακρίνεται για τις πολύ καλές του σέντρες. Ο Γάλλος Φατίχ Ατίκ αγωνίζεται στην Τουρ, επίσης από τα δεξιά. Διανύει το 25ο έτος της ηλικίας του και σκόραρε στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του στο παιχνίδι με τη Μετς. Τέλος, ο 22χρονος Σερζ Γκαμπέ ανήκει στη Μονακό, αλλά ξεχωρίζει στο χώρο της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης της Τουρ.
sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου