Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σκέψεις αποχώρησης από Νικοπολίδη!


Το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα… γάντια του στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου σκέφτεται το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και είναι πιθανό η διοίκηση των Πειραιωτών να του ζητήσει...


να υπερασπιστεί για ακόμη ένα χρόνο την εστία της ομάδας.

Αρκετά σύντομα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών, οι οποίες θα συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν ο Νικοπολίδης να αγωνιστεί για ακόμη ένα χρόνο, ώστε ακόμη και αν βρεθεί ο διάδοχός του να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση στη νέα εποχή κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Πάντως, είναι πιθανό ο 39χρονος γκολκίπερ να απαντήσει θετικά σε μία τέτοια πρόταση του Ολυμπιακού, αφού έχει δεθεί με την ομάδα.

Αποφασίζει για όλα…

Συνάντηση με τους Γιάννη Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρίδη θα έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος θα περάσει σήμερα από τα γραφεία του Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών θα ασχοληθεί με τα θέματα απειθαρχίας που έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα και θα αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί στους Ντιόγο και Γιάννη Παπαδόπουλο για το επεισόδιο που είχαν στη προχθεσινή προπόνηση.

Ο κ. Κόκκαλης δεν επιθυμεί να παρουσιαστεί άλλο παρόμοιο περιστατικό, την ώρα που η ομάδα διεκδικεί με όποιες πιθανότητες έχει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα έχει συζητήσεις και για άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα. Το ενδεχόμενο να προστεθεί ακόμη ένα άτομο στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας είναι ανοιχτό και αυτό ίσως να είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ή ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Όσον αφορά τον Βασίλη Γκαγκάτση, εκείνος ακούγεται ότι θα ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Πάντως, ο Τζόρτζεβιτς ρωτήθηκε χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης «Χρυσές Ενδεκάδες» και δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλωστε, μπορεί να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δημήτρης Θεοδωρίδης τελεί χρέη αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό και αναμένεται να είναι αρχηγός της αποστολής στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας (όπως συνέβη στο ματς με τον Πανιώνιο). Ο κ. Κόκκαλης ενδέχεται να συζητήσει, επίσης, τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, θέματα οικονομικής φύσεως και ό,τι άλλο αφορά τους «ερυθρόλευκους».

«Κατάλαβαν και οι δύο»

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πρόστιμο που θα επιβληθεί στους Γιάννη Παπαδόπουλο και Ντιόγο για το επεισόδιο που είχαν στη προχθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Θεωρείται σίγουρο το ενδεχόμενο ότι θα πέσει ένα «τσουχτερό» πρόστιμο (από 10.000 ευρώ ή ανάλογα με τα συμβόλαιά τους) ή ακόμη να αποκλειστούν από την αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Από την πλευρά του, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν φέρεται να επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο συμβάν και θεωρεί ότι οι δύο ποδοσφαιριστές κατάλαβαν το λάθος τους.

«Κατάλαβαν και οι δύο και ξέρουν τι έκαναν λάθος», σχολίασε χθες ο Σέρβος και πρόσθεσε: «Αν συνεχιστούν οι άσχημες συμπεριφορές, θα λάβουμε μέτρα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας… πατήσει στο κεφάλι. Αλλά στο παιδί σου δεν λες “σήκω φύγε”. Προσπαθείς πρώτα να του μιλήσεις, εάν έκανε κάποιο λάθος. Και εμείς μία οικογένεια είμαστε… Εγώ είπα σε όλους τους παίκτες ότι τους βλέπω το ίδιο. Και ότι όλοι είμαστε κάτω από την ομάδα. Ότι πάνω από όλους μας είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά πράγματι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε μία ομάδα. Δεν είναι καλά, αλλά συμβαίνουν. Τώρα ό,τι έγινε έγινε. Αν το δούμε ρεαλιστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και νομίζω ότι πρέπει να το χειριστούμε έξυπνα, να κρατήσουμε τις ισορροπίες».

Όσον αφορά την «παρεξήγηση» με τον Μαρέσκα ο Μπάντοβιτς τόνισε: «Μου εξήγησε ότι δεν ήξερε πως πρέπει να παίρνει άδεια ένας παίκτης για να πηγαίνει στα αποδυτήρια όταν γίνεται αλλαγή. Εγώ βλέπω ότι ο Μαρέσκα είναι επαγγελματίας, σοβαρό παιδί και δεν έχω κανένα παράπονο από τη δουλειά του στις προπονήσεις, αφού τα δίνει όλα», ενώ για την αποβολή του Χεσούς Ντάτολο είπε: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια λάθους. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει ή να φέρναμε ισοπαλία εξαιτίας της αποβολής. Εμείς θέλουμε αν μπορούμε κάθε φορά τη νίκη».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται έξι πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα έχει μαθηματικές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα. «Το έχουμε πει. Θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Κοιτάμε πάνω απ' όλα τη δική μας ομάδα. Εμείς να είμαστε καλά», ανέφερε ο Σέρβος.

* Για τη Γ.Σ. στις 16 Ιανουαρίου, που θα αποφασίσει την επανάληψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 26 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση διευκρινίστηκε ότι είναι τυπικής σημασίας και ότι ήδη έχουν βάλει 10 εκατ. ευρώ ο κ. Λαυρεντιάδης, 4 εκατ. ευρώ ο κ. Κόκκαλης και 2 εκατ. ευρώ ο κ. Σαλονίκης. Τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να τα καλύψει ο πρόεδρος του συλλόγου, πρώτα με ένα μικρό ποσό.

* Για πρώτη και τελευταία φορά έγινε προχθές ανοιχτή προπόνηση στον Ολυμπιακό. Το επεισόδιο ανάμεσα στον Ντιόγο και τον Γιάννη Παπαδόπουλο οδηγούν τον Σωκράτη Κόκκαλη στην απόφαση να κλείσει και πάλι τις πόρτες των αθλητικών εγκαταστάσεων της ομάδας.

sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου