Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Από τη Ρωσία με αγάπη!


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ιστορική πρόκριση στους 6 του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ζενίτ Καζάν, παρότι ηττήθηκε με 3-2 σετ. Οι ερυθρόλευκοι παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοσή τους πήραν τα δυο σετ που χρειάζονταν απέναντι στους πανίσχυρους ρώσους και πλέον...



...πανηγυρίζουν το εισιτήριο στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό βόλεϊ πιέστηκαν αρκετά από τους ρώσους, στο τέλος όμως απέδειξαν ότι είναι ... πολύ σκληροί για να πεθάνουν και με τον Ιβάν ... τον Τρομερό να βάζει τη σφραγίδα του στον τελευταίο νικηφόρο πόντο, πήραν το πολυπόθητο σετ απέναντι στους περυσινούς νικητές του θεσμού.

Εκανε το 1/2
Αποφασισμένοι να ... κόψουν από νωρίς τον αέρα των ερυθρόλευκων μπήκαν οι ρώσοι και με τον Στάλνει να πυροβολεί από τη διαγώνιο έφτασαν μέχρι τα μισά του σετ προηγούμενοι με 3-4 πόντους διαφορά. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη όμως ... είχαν άλλη γνώμη και με εξαιρετικές τοποθετήσεις του μπλοκ, υποδειγματική άμυνα από Στεφάνου και Κούναρι και επιθετικό κρεσέντο από Μίλκοβιτς και Ανδρεάδη ισοφάρισαν τους γηπεδούχους και έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ, ολοκληρώνοντας κατά το ήμισυ την αποστολή τους στη Ρωσία.

Ζόρισαν οι ρώσοι
Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσίασαν οι ρώσοι στο δεύτερο σετ, αυξάνοντας τα ποσοστά τους κυρίως στο μπλοκ (με τον Παντελεϊμονένκο να σταματά σε κρίσιμα σημεία τον Μίλκοβιτς), αλλά και στην επίθεση, με τον Τετιούκιν να καρφώνει ... από όπου βρει. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι έχασαν το αβαντάζ του μπλοκ, αλλά και της ψυχολογίας αναγκαζόμενοι σε ήττα με 25-20.

Πλήρης αντιστροφή ρόλων
Αγνώριστοι παρουσιάστηκαν οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια με το καθαρό μυαλό να λείπει από όλους σχεδόν τους παίκτες. Σε σωρεία λαθών τόσο στην επίθεση, όσο και στα πιο απλά, όπως το σερβίς, αναγκάστηκαν οι ερυθρόλευκοι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με έναν ... αφηνιασμένο Παντελεϊμονένκο διπλασίασαν τα σετ τους.

Σετ και τέλος!
Εμφανώς βελτιωμένοι μπήκαν οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη στο τέταρτο σετ, μένοντας όμως πίσω στο σκορ σε όλη τη διάρκεια. Εκεί όμως που χρειάστηκε οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές και με ομαδική προσπάθεια, αλλά και τη σφραγίδα του Ιβάν του Τρομερού πήραν το σετ με 29-27 και την πρόκριση στους 6 της διοργάνωσης.

Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε το τελευταίο σετ, με τους δυο προπονητές να ... ρίχνουν στο παιχνίδι τις ρεζέρβες και την Ζενίτ να επικρατεί τελικά με 15-8.

Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής: 21-25, 25-20, 25-19, 27-29, 15-8

http://www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου