Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Κετσπάγια: «Εξυπηρετούν συμφέροντα…»




sport-fm

Την άποψη ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού πηγαίνουν στο γήπεδο, επειδή εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν αγαπούν την ομάδα, εξέφρασε ο Τιμούρ Κετσπάγια, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News». «Αυτοί εξυπηρετούν συμφέροντα και με βάση τα συμφέροντα τους συμπεριφέρονται. Αυτοί βρίζουν ακόμα και όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής των Πειραιωτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κετσπάγια:

«Από την πρώτη στιγμή με πολέμησαν οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι. Προφανώς, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν είχαν ξεχάσει πως με την ΑΕΚ ως παίκτης και με την Ανόρθωση ως προπονητής τους έκανα ζημιές και δεν μου το συγχώρεσαν. Η ομάδα ήταν αήττητη, μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε λεφτά, αλλά αυτοί έγραφαν πως δεν απέδιδε θεαματικό ποδόσφαιρο. Μόνο όταν έφυγα αναγνώρισαν το έργο μου», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο Γεωργιανός τεχνικός μίλησε για την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο του Ζίκο: «Βρέθηκα στην ίδια θέση και γνωρίζω ακριβώς πως νιώθει. Δεν τον θέλουν οι οργανωμένοι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι. Είναι πολύ άσχημο να ακούς τους πάντες να σε κράζουν. Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις με αυτές τις συνθήκες, αλλά στην Ελλάδα η απαξίωση είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Η μοναδική διαφορά που έχω με τον Ζίκο είναι πως εγώ γνωρίζω ελληνικά και καταλαβαίνω οτιδήποτε λεγόταν και γραφόταν για εμένα. Άκουγα τους πάντες να με βρίζουν. Τυχερός ο Βραζιλιάνος να μην ξέρει την γλώσσα τους.

Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να δουλεύει όταν έχει δημιουργηθεί αυτό το κλίμα. Δεν γίνεται όμως να απαξιώνεται με τόση μεγάλη ευκολία κάθε τεχνικός. Στην Ελλάδα τους βγάζετε όλους άσχετους. Ακόμα και τον Ρεχάγκελ που σας οδήγησε στην κατάκτηση του EURO θέλατε να τον διώξετε πριν τα μπαράζ με την Ουκρανία. Εγώ δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση στον Ολυμπιακό, χάρισα 250.000 ευρώ για να γλιτώσω αυτό το μαρτύριο. Νομίζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού ότι θα κάνει το ίδιο κάθε προπονητής στον Ολυμπιακό; Αν διώξει τώρα ο Κόκκαλης τον Ζίκο ποιος θα δώσει τα λεφτά για την αποζημίωση; Οι οπαδοί;».

Ερωτηθείς αν έχει παράπονο από τον Σωκράτη Κόκκαλη, απάντησε: «Oχι. Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και ήταν μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Ήμουν τυχερός που δούλεψα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Δεν έχω παράπονο από τον Κόκκαλη. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούσε να τα διαλύσει όλα και να έρθει σε ρήξη με όλους για να με στηρίξει. Ο Κόκκαλης έχει δώσει πολλά χρήματα για τον Ολυμπιακό και έχει κατακτήσει τόσα πρωταθλήματα. Αγαπάει πραγματικά την ομάδα, όχι όπως κάποιοι άλλοι».

Καταλήγοντας, ο Κετσπάγια στάθηκε στον ρόλο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού: «Οι οργανωμένοι οπαδοί πάνε στο γήπεδο δεν είναι αυτοί που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα. Αυτοί εξυπηρετούν συμφέροντα και με βάση τα συμφέροντα τους συμπεριφέρονται. Αυτοί βρίζουν ακόμα και όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, που αγαπάει πραγματικά την ομάδα, είναι έξω από το Καραϊσκάκη, αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται τόσο δυνατά όσο των υπολοίπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου