Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Λιοντάρια πήραν το διπλό μέσα στη Νέα Σμύρνη!


Σταύρος Κουράκος

ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕ 2 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΝΙΚΗ 1-0 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ. ΣΤΟΥΣ 6 ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ...Επανήλθε στις νίκες ο Ολυμπιακός και μάλιστα μέσα από σωρεία δυσκολιών και απρόσμενων καταστάσεων. Παίζοντας με 10 παίκτες για 40 λεπτά από ανόητη αποβολή του Ντάτολο και με 2 αναγκαστικές αλλαγές από τραυματισμούς του Ντάρμπισαϊρ και του Ντουντού, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το διπλό μέσα στη Νέα Σμύρνη, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 1-0, για την 20η αγωνιστική της Superleague. Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 7' ο Ντάρμπισιρ. Ο Νικοπολίδης στο 94' έσωσε τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση. Το παιχνίδι διεκόπει για 10 λεπτά από επεισόδια των οπαδών του Πανιωνίου.

Πλέον η διαφορά μειώθηκε στους 6 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ, στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Με αρκετές αλλαγές ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια δεν αλλάζει ποτέ ο Νικοπολίδης, όπως και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Από εκεί και πέρα ο Μπράβο αριστερά στην άμυνα με τον Τοροσίδη δεξιά. Στο κέντρο Ντουντού, Στολτίδης και Μαρέσκα, με τον Ζαϊρί δεξιά και τον Ντάτολο αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Ματ Νταρμπισάϊρ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι. Στο 7' ο Μπράβο έβγαλε μία σέντρα, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Καστελιόνε, άλλαξε πορεία εκεί όπου πετάχτηκε ο Ντάρμπισαϊρ και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους.

Στην συνέχεια ο Πανιώνιος επιχείρησε να βγει στο προσκήνιο. Στο 20' ο Νικοπολίδης πρόλαβε τον Μπάλαμπαν και έδιωξε την μπάλα, ενώ στο 24' ένα σουτ εκτός ισορροπίας του Νικολάου έφυγε άουτ.
Στο 35' μετά από μία ακόμα εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντάτολο, ο Στολτίδης πιάνει την γυριστή κεφαλιά, όμως η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνεται.

Παρότι ήταν από τους καλύτερους του Ολυμπιακού ο Ντάτολο έκανε μοιραίο λάθος αφού στο 50' δεν άφησε να εκτελεστεί φάουλ με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα και να αποβληθεί. Ακολούθως για ρίψη αντικειμένων και κροτίδων το παιχνίδι διεκόπει για 10 λεπτά, αφού οι διαιτητές έφυγαν για τα αποδυτήρια.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό πλέον με 10 παίκτες να προσπαθεί να κρατήσει το προβάδισμα.
Στο 77' ο Πανιώνιος έχασε κορυφαία ευκαιρία με τον Μπάλαμπαν να κερδίζει την κόντρες μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, να πιάνει και το συρτό σουτ, όμως η μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 94' σε μία κόντρα από τον Στολτίδη ο Νικοπολίδης έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ, κρατόντας τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπεθέρα, Μανιάτης, Μπαρόνι, Λάτκα, Ομο, Σκούφαλης (66' Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε (77' Κούκετς), Σιόβας (46' Μπουβάλ), Νικολάου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μπράβο, Τοροσίδης, Ντουντού (67' Λεντέσμα), Στολτίδης, Μαρέσκα (52' Λεονάρντο), Ντάτολο, Ζαϊρί, Ντάρμπισαϊρ (46' Ντιόγκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου