Όταν η κορυφή προκαλεί ζαλάδες
Ο παραπάνω παραλληρισμός με την ομάδα που φοράει τα πράσινα, φανταζόμαστε ότι πέρασε από το μυαλό σας τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Τα "τρένα" που δεν σταματούν ποτέ και πουθενά, αρχίζουν σιγά-σιγά τις... απεργίες, ο "εκτελεστής" με το μαλλί-κοκοράκι στα μεγάλα ματς θυμίζει Θοδωρή Αρμύλαγο στα καλά του και οι γκέλες έρχονται με την ίδια συχνότητα που τις τελευταίες ημέρες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μάς ανακοινώνει το πόσο αντι-Ολυμπιακός είναι.

Με τούτα και με εκείνα, το -8 έγινε -6 και ενώ απομένουν δέκα ματς και μέσα σε αυτά είναι και το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό (να το κάνουμε -3 για την ευκολία της συζήτησης;), ενώ ο πράσινος "επιβήτορας" βγαίνει "μάπα το καρπούζι" και μένει στα... προκαταρκτικά. Όταν έχει χιλιογραφτεί ότι η κορυφή τούς προκαλεί παραζάλη και τρόμο, κάποιοι έλεγαν ότι τα βλέπουμε οπαδικά, όμως έρχεται το άτιμο το χορτάρι να καταδείξει τις αδυναμίες τους και το πόσο μικρή καρδιά έχουν στα μεγάλα ματς, που οι νίκες πρέπει να έρθουν για να διαφανεί ότι δήθεν είναι τα αφεντικά για τον τίτλο.

Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά έγινε ο Ολυμπιακός καλύτερος, ούτε ξεχνιούνται οι άθλιες εμφανίσεις και τα κενά στο ρόστερ. Φυσικά, ούτε η νέα γκέλα του ΠΑΟ σημαίνει ότι ξαφνικά έγιναν οι Πειραιώτες φαβορί για την κορυφή. Κάθε άλλο, απλά πρέπει όλοι να πιστέψουν ότι η ανατροπή είναι δυνατή, αν έρθουν οι νίκες σε ΟΛΑ τα παιχνίδια. Το πρόγραμμα των ερυθρολεύκων είναι πιο βατό σε σχέση με τους πράσινους, είναι σίγουρο ότι το άγχος τούς έχει κυριεύσει διότι είναι φαβορί (τρέμουν και μόνο με την ιδέα ότι ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν Κούπα έπειτα από πέντε χρόνια), επομένως οφείλουν όλοι να συστρατευτούν για να μείνει η ομάδα ενωμένη και έτοιμη για μάχη.

Προφανώς ο Ολυμπιακός δεν εμπνέει, ούτε βγάζει μάτια με την απόδοσή του, όμως στο ματς με τον Πανιώνιο η ομάδα έκανε κατάθεση ψυχής. Νίκησε, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες για σχεδόν ένα ημίχρονο, είχε δυο ατυχίες με τραυματισμούς, παρόλα αυτά το τρίποντο ήρθε και η ψυχολογία ανέβηκε. Την άλλη εβδομάδα, η νίκη με το Λεβαδειακό πρέπει και ΘΑ έρθει, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει στη Λάρισα, με τους Θεσσαλούς να θέλουν βαθμούς.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έκανε (πολύ σωστά) την κριτική του όλο αυτό το διάστημα και τα λάθη επισημάνθηκαν απ' όλους. Όμως, τώρα είναι ώρα για μάχη, διότι το -6 καλύπτεται σε δέκα αγωνιστικές. Αν έρθει το φετινό... χαμένο πρωτάθλημα, θα είναι σαφώς η στιγμή για την μαζική τους αυτοκτονία, ενώ η ΒΙΑΝΕΞ των μπασκετικών θα κάνει χρυσές δουλειές για να "ικανοποιήσει" τις ανάγκες του πράσινου κόσμου...