Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Το τέλος του Ζίκο!

English: Zico as a head coach of PFC CSKA Mosc...Image via Wikipedia



Η πιο αναμενόμενη απόφαση της χρονιάς πάρθηκε τελικά από τον Ολυμπιακό, που ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Ζίκο και όλους τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ, συμπεριλαμβανομένου και του γυμναστή. Στο τιμόνι της ομάδας, μέχρι νεωτέρας, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος θα έχει βοηθό του τον Ανδρέα Νινιάδη.

Η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο) και τους βοηθούς του Εντουάρντο Αντούνες Κοΐμπρα και Μορασί Βασκονσέλος Σαντ' Αννα. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, με βοηθό τον Ανδρέα Νινιάδη».

Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα και ο Τούρκος Φατίχ Τερίμ είναι τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν, όλα δείχνουν πως το δίδυμο Μπάντοβιτς και Νινιάδη θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν. Τη θέση του Σαντ' Αννα θα πάρει ο Καρύδας, ο οποίος επιστρέφει ως γυμναστής της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνει ο Ράντος.

Στα δικαστήρια

Σε καταγγελία της σύμβασης με τον Ζίκο προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν έχει καμία διάθεση να καταβάλει το ένα εκατ. ευρώ που αξιώνει ως αποζημίωση ο Βραζιλιάνος προπονητής. «Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε τη σύμβαση με τον Ζίκο, δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Απο κει και πέρα, θα δούμε την αντίδραση του κ. Ζίκο και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε στα δικαστήρια», τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στον "Σέντρα".

Παράλληλα, παραδέχτηκε πως «η επιλογή του κ. Ζίκο δεν τράβηξε. Στην αρχή είχαμε μια αρκετά καλή εικόνα, υπήρχε ικανοποίηση, όμως στη συνέχεια τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ολοι είχαμε μια συγκεκριμένη άποψη μέχρι τον Δεκέμβριο, η οποία έπειτα διαφοροποιήθηκε. Μας κοίμησαν τα αποτελέσματα, όχι η απόδοση», ενώ κατέστησε σαφές πως «η λύση Μπάντοβιτς-Νινιάδη θα ισχύσει σίγουρα μέχρι τον Μάιο. Απο κει και πέρα, θα συζητήσουμε για το μέλλον».

Έρχεται ο Κόκκαλης, μιλάει με παίκτες

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε γίνει γνωστό ότι θα επιστέψει την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή στην Ελλάδα από την Αμερική. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να πάει στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας να μιλήσει με τον Μπάντοβιτς και να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στους παίκτες για την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο μήνα. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είναι πλήρως ενημερωμένος για όσα έχουν συμβεί στα αποδυτήρια των Πειραιωτών, όπως για παράδειγμα τη συζήτηση που είχαν οι ποδοσφαιριστές πριν από μία προπόνηση.

Τελειώνει του Καστίγιο

Εντός της ημέρας ενδέχεται να τελειώσει το… σίριαλ της επιστροφής του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Η πλευρά του Μεξικανού μεσοεπιθετικού παραμένει αισιόδοξη και υποστηρίζει ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση, με τη διοίκηση της Σαχτάρ να στέλνει το περιβόητο έγγραφο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. «Όλα είναι καλά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πολύ σε 24 ώρες ο Καστίγιο θα είναι πάλι παίκτης του Ολυμπιακού», ειπώθηκε χθες από το περιβάλλον του 25χρονου άσου.

Μάλιστα, ο Καστίγιο φέρεται να είχε ο ίδιος επαφή με τον πρόεδρο της Σαχτάρ, Αχμέτοφ, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην καριέρα του. Οι Ουκρανοί, όμως, φαίνεται ότι ταλαιπωρούν τους Πειραιώτες, προτού δώσουν την έγκρισή τους για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή.

Υπογράφει σήμερα ο Ντάτολο

Εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος του δανεισμού του Χεσούς Ντάτολο από τη Νάπολι στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πέρασε χθες από εξονυχιστικές εξετάσεις και σήμερα θα υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι στους Πειραιώτες. Το πρωί αναμένεται να τελειώσει τις εξετάσεις και το μεσημέρι θα πάει στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει. Ο 24χρονος παίκτης φαίνεται ότι βρίσκεται σε πολύ κατάσταση και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Σαν να μη γυρίσαμε από τις διακοπές»

Τα αίτια της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού ανέλυσε ο Αντώνης Νικοπολιδης, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του: «Η αλήθεια είναι, κι εάν το πάρουμε από την ημέρα που φύγαμε για διακοπές και γυρίσαμε, ότι είναι σαν να μη γυρίσαμε ποτέ. Ως ομάδα είμαστε εντελώς εκτός ρυθμού. Τίποτα δεν μας πηγαίνει. Δεν είμαστε αυτοί που ήμασταν πριν φύγουμε και γενικώς το προηγούμενο διάστημα. Δεν μπορείς να πεις ότι φταίει το ένα ή φταίει το άλλο. Είναι δύσκολη η θέση για όλους μας. Σημασία έχει τι μπορούμε να φτιάξουμε. Ο,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε πέντε πράγματα, να βρούμε πάλι τον χαμένο δρόμο μας. Να παίζουμε ως ομάδα, διότι δεν παίζουμε ως τέτοια. Υπάρχουν στιγμές που παίζουμε τελείως άναρχα. Βέβαια, μας πιέζουν ο χρόνος και το αποτέλεσμα και κάπου εκεί κι εμείς παίζουμε άναρχα. Είναι δεδομένο ότι με την εμπειρία μας έπρεπε να αποδίδουμε καλύτερα. Σε εκείνα τα σημεία φαινόμαστε σαν να μην είμαστε ομάδα», ανέφερε ο πολύπειρος τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Ιεροκλής Στολτίδης υποστήριξε: «Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω. Ολα αυτά τα χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό, πρώτη φορά βλέπω την ομάδα να παίζει έτσι. Ακόμα και στις χειρότερες μέρες μας μπαίναμε μέσα στο γήπεδο και κάναμε τέσσερις-πέντε ευκαιρίες. Χάλια να ήμασταν, τέσσερις-πέντε ευκαιρίες τις βγάζαμε σε κάθε παιχνίδι και τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε τρία σουτ έξω από την περιοχή όλα κι όλα. Πώς να κερδίσεις έτσι;».

Νέες εξετάσεις ο Γκαλέτι

Σε νέες ιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός εξτρέμ εισήχθη, όπως ήταν προγραμματισμένο, και πάλι στο νοσοκομείο για να γίνει ένας επανέλεγχος και να φανεί η κατάσταση της υγείας του, μετά τις πρώτες ημέρες της θεραπείας που ακολουθεί. Οι γιατροί θέλουν να βγάλουν μία πιο ασφαλή άποψη και αν υπάρχει βελτίωση, τότε σημαίνει ότι η θεραπεία αποδίδει από το ξεκίνημά της.

* Τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.


Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου