Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Τζόλε: "Οι πιο κατάλληλοι Μπάντοβιτς και Νινιάδης"

Για όλα τα τρέχοντα θέματα του Ολυμπιακού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σέντρα ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
"Οπως εξελίσσεται η κατάσταση είναι αλήθεια λίγο περίεργα ορισμένα πράγματα, δεν είναι έτσι όπως ίσως θα τα θέλαμε ή τα περιμέναμε όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ομως αυτά τα εμπόδια υπάρχουν πάντα στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να βρουμε τον δρόμο μας και να ξεπερνάμε τα εμπόδια. Αν τα πάρουμε από την αρχή έγινε και πολυ νωρίς μια αλλαγή προπονητή, αρχές Σεπτέμβρη, το κλίμα που έβγαινε προς τα έξω δεν ήταν ευχάριστο, από εκεί και πέρα με τη δεύτερη αλλαγή και την άφιξη του Ζίκο στην αρχή τα πράγματα έδειξαν ότι η ομάδα έβρισκε τον δρόμο της... Ετσι φάνηκε, αλλά τώρα αποδεικνύεται πως ήταν για ένα πολύ μικρό διάστημα, το οποίο δεν είχε συνέχεια. Οι δυσκολίες επανήλθαν και από εδώ και πέρα η ομάδα δείχνει να μην μπορεί να βρει τον ρυθμό, κάτι λείπει και έχουν χαθεί πολλοί βαθμοί...".

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: "Οπως ήρθαν τα πράγματα οι Μπάντοβιτς-Νινιάδης είναι τα πιο κατάλληλα άτομα να αναλάβουν την ομάδα. Είναι πέντε χρόνια κοντά στην ομάδα, γνωρίζουν πράγματα. Εχουν περάσει και ως παίκτες, που είναι σημαντικό να έχεις ζήσει από μέσα τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Εχουν γνώση, έχουν συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές, από Σόλιντ ως Βαλβέρδε και Λεμονή. Εχουν πάρει πράγματα. Μπορούν να αλλάξουν αυτό το κλίμα. Δε νομίζω να υπάρχει άγχος. Αγωνία για τα αποτελέσματα ναι, είναι λογικό οποιοσδήποτε και να είναι. Το θέμα είναι πως τα παιδιά γνωρίζουν καλά την ομάδα, τα αποδυτήρια, τους παίκτες και έτσι πιστεύω πως κερδίζουν πολύ χρόνο. Από εκεί και πέρα να υπάρχει στήριξη από τον κόσμο. Είναι θέμα των παιδιών τι επιλογές θα κάνουν στο ρόστερ. Εκείνοι ξέρουν ποιοι είναι κατάλληλοι να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Ηταν καθημερινά παρόντες στις προπονήσεις, έχουν την εικόνα. Δεν γνωρίζω προσωπικά τι αλλαγές θα κάνουν αγωνιστικά, αλλά νομίζω το πιο σημαντικό είναι να αλλάξουν την ψυχολογία. Εκεί πρέπει να στηριχθούν".

Για τον τίτλο: "Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Πολλά αλλάζουν στο ποδόσφαιρο. Σε καμία περίπτωση δεν χάθηκε τίποτα, αρκεί ο Ολυμπιακός να βρει την ταυτότητα και να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας, που είναι το πιο σημαντικό πιστεύω. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει κάποιες ενισχύσεις, η διαφορά όμως που έχει προκύψει είναι από τον Ολυμπιακό, που με την εικόνα του έμεινε πίσω. Ελπίζουμε πως στη συνέχεια αυτό θα αλλάξει. Αν αλλάξει λίγο η εικόνα και λίγο η ψυχολογία και έρθουν ένα-δυο αποτελέσματα όλα γίνονται. Αλλά ο Ολυμπιακός στη φάση που βρίσκεται σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα παρατήσει. Κι εμείς κάποια στιγμή με τον Μπάγεβιτς ήμασταν στο +7 και ξαφνικά βρεθήκαμε στο -2 και το πήραμε τελευταία αγωνιστική. Δηλαδή όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κάτι να μην έχουμε δει".

Για τους παίκτες: "Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός είχε κάποιες μονάδες πολύ καλές, που είχαν και άλλο στιλ, άλλη προσωπικότητα. Μπορούσαν με μια κίνηση να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αλλάξει στιλ, φιλοσοφία, επικεντρώνεται σε ομαδική δουλειά. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνη σε έναν παίκτη. Από κάπου προέρχεται όλη αυτή η ιστορία. Αν ο παίκτης δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, δεν μπορεί να έχει μόνο αυτός την ευθύνη. Είναι το πόσο προετοιμάζεται ο κάθενας να αποδώσει αυτό που μπορεί. Δεν είναι ότι απλά έχουμε ένα παίκτη και τα κάνει όλα μόνος του, χωρίς βοήθεια. Ο Ολυμπιακός έχει φέτος ξανά μονάδες και παίκτες με προσωπικότητα, όπως είναι ο Ντούντου, ο Ντιόγκο κι ο Στολτίδης, να μην αναφερθώ σε όλους. Δεν είδαμε όμως ακόμη πλήρη ομάδα, ώστε να μπορούμε να βγάλουμε πλήρη συμπεράσματα για το τι μπορεί να αποδώσει αυτή η ομάδα. Πραγματικά είχαμε ελλείψεις με τραυματισμούς. Οχι πως πρέπει να είναι αυτό μόνιμη δικαιολογία".

Για τυχόν επιστροφή του: "Δεν γνωρίζω, ούτε είναι καθαρά θέμα δικό μου αν θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Εχουν παραμείνει τα πράγματα ως είχαν, από τότε με την αποχώρηση του Κετσπάγια που βγάλαμε την ανακοίνωση. Με τον πρόεδρο έχουμε βρεθεί μόνο τότε, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί, δεν μιλήσαμε για κάτι νεότερο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κατάλληλοι γι' αυτό αν χρειαστεί. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με ξέρουν τόσα χρόνια σαν άνθρωπο, σαν χαρακτήρα. Αν θεωρήσουν ότι μπορώ να βοηθήσω, για μένα είναι μια ομάδα που αγάπησα πολύ κι έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Ομως το τι θα γίνει ο καιρός θα το δείξει. Δεν μ' αρέσει να κάνω προβλέψεις, αλλιώς θα έλεγα και το... φλυτζάνι!".

Για τον κόσμο: "Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του. Πέρα από τον Ολυμπιακό νομίζω ότι είχα πάντα καλές σχέσεις με όλους τους φιλάθλους... Για να παίξω είμαι... ψιλοέτοιμος! Γυμνάζομαι (γέλια)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου