Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Αυτός είναι ο Ζεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο!

Ο 25χρονος (19/5/1985) Ζεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 από την -Γ΄κατηγορίας- Κανιουέλας. Εκεί χρειάστηκε να μείνει μόλις δύο χρόνια, πριν τον «ανακαλύψει» η Μπάνφιλντ και του δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα.

Το 2005, σε ηλικία 20 χρονών, ο Αργεντινός αριστερός χαφ εξελίσσεται σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας και αρχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των «μεγάλων» του αργεντίνικου πρωταθλήματος. Με τη λήξη της, εξαιρετικής για εκείνον, χρονιάς, λοιπόν -κι ενώ έχει συμπληρώσει μια τετραετία με 41 συμμετοχές και 6 γκολ στην Μπάνφιλντ- έρχεται η πρώτη μεγάλη «πρόκληση» της καριέρας του από την Μπόκα Τζούνιορς.

Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να πει «όχι», η Μπάνφιλντ δεν τον «έφραξε τον δρόμο» και ο Ντάτολο το 2006 μετακομίζει στους «χεϊνέσες». Εκεί θα πραγματοποιήσει τρεις αρκετά καλές χρονιές, σημειώνοντας 66 συμμετοχές (5 γκολ), οι οποίες θα αποδεικνύονταν αρκετές για να του δώσουν το δικαίωμα στο ευρωπαϊκό «άλμα».

Τον Ιανουάριο του 2009, λοιπόν, η Νάπολι, «γοητευμένη» από τις ικανότητές του, δε διστάζει να επενδύσει 5,7 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Με τη φανέλα των «παρτενοπέι» ο Ντάτολο σημείωσε 9 συμμετοχές στην περσινή περίοδο -πριν πετύχει την καθιέρωσή του φέτος, με 13 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος, 2 σε αγώνες Κυπέλλου και ένα γκολ στη μεγάλη νίκη των Ναπολιτάνων επί της Γιουβέντους (3-2) μέσα στο Τορίνο.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, μάλιστα, ο Ντάτολο πραγματοποίησε ένα ονειρεμένο «ντεμπούτο» με την εθνική Αργεντινής, όταν μπήκε αλλαγή από τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο 58’ της φιλικής αναμέτρησης με τη Ρωσία και δεν χρειάστηκε πάνω από… μισό λεπτό για να χριστεί σκόρερ. Τον επόμενο μήνα, δε, ο 25χρονος επανέλαβε -και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο- το «κατόρθωμά» του, όταν στο, ατυχές για την Αργεντινή, παιχνίδι με τη Βραζιλία (1-3) πέτυχε με έναν αριστερό «κεραυνό» το μοναδικό τέρμα της ομάδας του.

Ο Ντάτολο, εξάλλου, έχει συμπεριληφθεί και πρόσφατα στις επιλογές του Μαραντόνα για τους «μπιανκοσελέστε», καθώς αγωνίστηκε ως αλλαγή και στο φιλικό παιχνίδι με την Καταλωνία τον περασμένο Δεκέμβρη.sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου